Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic/Tanjug; Objavio: I. P. ]

18. 08. 2017. 14:22   >>  19. 08. 2017. 08:04 12

BARSELONA

Ubijen vozač "kombija smrti"

Katalonska policija potvrdila je da je vozač kombija koji je usmrtio 14 osoba u Barseloni jedan od petoro terorista koje je policija usmrtila u gradu Kambrilsu. Četiri osobe uhapšene su zbog terorističkog napada u Barseloni u kojem je ubijeno 14 ljudi, a ranjeno više od 100, saopštila je katalonska policija. Samo osam sati poslije terorističkog napada u Barseloni, u Kambrilsu se dogodio još jedan napad - automobil je uletio u pešake, a tom prilikom je povrijeđeno sedam osoba, među kojima i policajac. Španska policija traga za još četiri osumnjičena koja povezuje sa napadima u Barseloni i Kambrilsu

 

Španska policija je označila Musu Ukabira kao osumnjičenog da je upravljao kombijem kojim je izvršen teroristički napad u Barseloni.

On ima 17 godina, a njegovo ime se pojavilo u javnosti kada se policiji predao njegov brat, čija fotografija je prethodno objavljena i na čije ime su iznajmljena vozila koja su korišćena u napadu u kom je ubijeno 13 osoba, a povrijeđeno više od stotinu ljudi.

Vlada španske pokrajine Katalonije saopštila je jutros da je napad u ljetovalištu Kambrils povezan s terorističkim napadom u centru Barselone u kojem je poginulo 14 ljudi, a više od 100 povrijeđeno, od kojih 15 teško.

Policija je rano jutros saopštila da je ubila svu petoricu napadača i detonirala eksploziv koji su oni imali na sebi.

Katalonski ministar policije Hoakin Forn rekao je da napad u Kambrilsu "ima isti trag" i da "postoji veza" između dva jučerašnja teroristička napada, ali nije objasnio šta ih povezuje.

U napadu u centru Barselone juče poslije podne, u istorijskoj četvrti La Rambla, 14 osoba je poginulo, a više od 100 je povrijedjeno kada je kombi uletio među pješake na trotoaru.

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad u centru Barselone.

Ta grupa je za agenciju Amak navela da su napad izveli "vojnici Islamske države" koji su odgovorili na poziv upućen njenim sljedbenicima da izvode napade u zemljama koje su dio međunarodne koalicije koja u Siriji i Iraku ratuje protiv Islamske države.

Policija još istražuje da li je sa napadima u Barseloni i Kambrilsu povezana i eksplozija u gradu Alkanaru, u kojoj je jedna osoba poginula.

Vlada Katalonije saopštila je da su među poginulima i povrijedjenima u napadu u Barseloni državljani 24 zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније