Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 08. 2017. 19:32   >>  19. 08. 2017. 08:03

ODLAZI STIV BENON

Tramp otpustio glavnog stratega

Stiv Benon, glavni strateški savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa, nije više na toj funkciji, saopštila je Bijela kuća.

 

"Šef kabineta Džon Keli i Stiven Benon su se saglasili da danas bude posljednji Benonov dan ovdje", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Hakabi Sanders.

Špekulacije oko Benonove sudbine su trajale više nedjelja.

Njujork tajms je nešto ranije prenio da je Tramp rekao nekim saradnicima da je odlučio da smijeni Benona, stratega koji mu je pomogao da dobije izbore.

Tramp je trenutno na udaru kritika jer nije odmah osudio rasizam, naročito nakon incidenta koji se dogodio u Šarlotsvilu, a narod SAD smatra da je uticaj na to možda imao i sam Benon koji je poznat po svojim ekstremnim pogledima.

Ujedno, ideri četiri manjinske grupe u Predstavničkom domu Kongresa tražili su od američkog predsjednika da otpusti tri saradnika Bijele kuće za koje se smatra da imaju stavove bliske ekstremnoj desnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније