Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

20. 08. 2017. 08:53 >> 08:24

IRAK

Počela operacija za oslobađanje Tal Afara

Irački premijer Hajder al Abadi izjavio je danas da je počela operacija za oslobađanje grada Tal Afar, zapadno od Mosula od ekstremista Islamske države (ID).

Prema njegovim riječima, ekstremisti nemaju drugu opciju osim da se "predaju" ili "umru".

Tal Afar i okolina su jedan od posljednjih džepova ID na teritoriji Iraka, nakon što je iračka vojska u junu proglasila pobjedu nad ID u Mosulu.

Grad udaljen oko 150 kilometara od sirijske granice, nalazi se pored glavnog puta koji je ID koristila za snabdijevanje.

Džihadisti su u junu 2014. zauzeli Tal Afar na sjeveru, na pola puta između Mosula i sirijske granice, kao i pogranične zone.

Humanitarne organizacije upozoravaju da bi operacija u Tal Afaru mogla da izazove humanitarnu krizu, dodajući da su hiljade ljudi već morale da pojbegnu iz tog područja zbog vazdušnih udara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније