Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

20. 08. 2017. 11:18 >> 10:49
3

ŠVEDSKA

Protjeruju najstariju izbjeglicu na svijetu

Švedska agencija za migracije odbila je zahtjev za azil i naložila deportaciju 106-godišnje slijepe žene iz Avganistana koja se smatra najstarijom izbjeglicom na svijetu, prenosi list Dejli Sabah.

 

Bibikal Uzbek već godinu živi u regionu Jetaland, na jugu Švedske, čekajući odluku o dobijanju azila, prenosi švedska državna televizija.

Uzbek ima pravo žalbe na odluku švedskih vlasti u kojoj se navodi da je provincija Kunduz, poprište sukoba avganistanskih snaga i talibana, bezbjedna za povratak.

Njena porodica je prošle godine stigla u Hrvatsku, gdje je policija uvidom u dokumentaciju utvrdila da Uzbek ima 105 godina.

Žena je najprije primijećena u izbjegličkom kampu Opatovac, na granici sa Srbijom, odakle su je članovi porodice na nosilima prenijeli do Švedske.

Hiljade ljudi je raseljeno iz avganistanske provincije Kunduz zbog žestokih sukoba avganistanskih bezbjednosnih snaga i talibana.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније