Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 08. 2017. 20:52   >>  20:24

IRAK

Vojska zauzela dva naselja u Tal Afaru

Iračka vojska zauzela je dva naselja u gradu Tal Afaru u ofanzivi za oslobađanje tog uporišta ekstremističke organizacije Islamska država (ID) zapadno od Mosula, saopštili su danas vojni zvaničnici.

Komandant operacije, general Abdul-Amir Rašid Jar Alah rekao je da su iračke snage očistile od ekstremista naselja al-Kifah i al-Džanubi na jugozapadnoj ivici grada.

Tal Afar i okolina su jedan od posljednjih džepova ID na teritoriji Iraka, nakon što je iračka vojska u junu proglasila pobjedu nad ID u Mosulu.

Grad udaljen oko 150 kilometara od sirijske granice, nalazi se pored glavnog puta koji je ID koristila za snabdijevanje.

Džihadisti su u junu 2014. zauzeli Tal Afar na sjeveru, na pola puta između Mosula i sirijske granice, kao i pogranične zone.

Iračka vojska, uz podršku SAD, prošlog mjeseca je oslobodila Mosul, drugi grad po veličini u Iraku, a borbe se trenutno vode za sirijski grad Raku, de fakto prijestonicu džihadista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније