Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 08. 2017. 11:59 >> 11:32

PROPISANO SANKCIJAMA

Kina zabranila osnivanje firmi iz S.Koreje

Kina je objavila zabranu sjevernokorejskim državljanima i kompanijama da osnivaju firme u Kini, što je u okviru sankcija prema Pjongjangu koje su nedavno usvojile UN.

Ovo pooštravanje se dešava u trenutku kada je Sjeverna Koreja lansirala tri rakete koje su pale u Japansko more dok se istovremeno održavaju vojne vježbe SAD i Južne Koreje.

Peking, glavni saveznik i ekonomski partner Pjongjanga, prošle nedjelje je objavio da prekida uvoz gvožđa, olova i plodova mora iz Sjeverne Koreje, nakon što je u februaru obustavljen uvoz uglja.

Prema jučerašnjoj objavi kineskog ministarstva trgovine, investitorima i kompanijama iz Sjeverne Koreje je zabranjeno da osnivaju firme u Kini, da se udružuju sa kineskim firmama ili firmama sa stranim kapitalom.

Uredbom je zabranjeno i širenje postojećih partnerstava a svi zahtjevi za kineske investicije u Sjevernoj Koreji će biti odbijeni.

Sjevernokorejske kompanije u inostranstvu su ključni izvor deviza.

Sankcije Sjevernoj Koreji su uvedene poslije testiranja interkontinentalnih raketa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније