Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

31. 08. 2017. 23:01   >>  22:38

"DA PLATI SVOJ DIO"

Mađarska od EU traži novac za granične ograde

Mađarska je danas saopštila da je od Brisela zatražila da obezbijedi polovinu od 800 miliona eura koliko Budimpešta tvrdi da joj je neophodno za podizanje zaštitne ograde na granicama, što je jedna od mjera vlade premijera Viktora Orbana protiv ilegalne imigracije.

Prema riječima šefa Orbanovog kabineta Janoša Lazara, zaštita granica je pitanje "evropske solidarnosti" koju EU mora "konkretno da pokaže".

"Brisel mora da plati svoj dio", rekao je on i dodao kako su Italija, Grčka i Bugarska dobile finansijsku pomoć od Evropske komisije.

Lazar je naveo da je Orban već tražio pomoć u vezi "enormnih troškova" u pismu predsjedniku Komisije Žan-Klodu Junkeru.

Otvoreno neprijateljski nastrojena prema prijemu izbjeglica, Orbanova vlada je u ljeto 2015. već podigla ograde od bodljikave žice na granicama prema Srbiji i Hrvatskoj.

Tokom velikog migrantskog talasa 2015, kroz Mađarsku je prošlo oko 400.000 migranata sa Bliskog istoka na putu ka zapadnoj Evropi. Nakon podizanja ograda, taj broj je drastično smanjen.

Prema zvaničnim podacima, u Mađarskoj se trenutno nalazi 680 migranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније