Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 06. 2013. 16:36 >> 16:35

MIROVNI PROCES

Keri se sastao sa Abasom

Predsjednik Palestine Mahmoud Abas sastao se sa ministrom vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Johnom Kerijem koji se nalazi na bliskoistočnoj turneji, javlja agencija Anadolija.

 

 

Keri, koji boravi u Ramalahu u okviru ponovnog započinjanja procesa pomirenja između Izraela i Palestine, sastao se i sa glavnim pregovaračem Palestine u Ujedinjenim nacijama te još nekim zvaničnicima.

Nakon sastanka Keryja i Abasa iza zatvorenih vrata, nije bilo zvaničnog saopštenja.

U izjavi za agenciju Anadolija, član Palestinske oslobodilačke organizacije Tejsir Halid rekao je da je Keri tražio od palestinske strane da započne proces pomirenja odustavši pritom od zahtjeva za zaustavljanje izgradnje jevrejskih stambenih jedinica.

"Palestinska uprava na čelu sa Mahmudom Abasom ne pristaje da sjedne za pregovarački sto sa Izraelom dok zatvorenici ne budu oslobođeni i ne bude zaustavljena gradnja jevrejskih stambenih jedinica", rekao je Halid.

Ministar Keri sastao se sa predsjednikom Abasom i u petak i subotu u glavnom gradu Jordana Ammanu, a glavna tema sastanka bili su pregovori između Palestine i Izraela.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније