Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 07. 2013. 09:26 >> 09:26

TRAŽE PRAVO GLASA

Stotine hiljada protestuju u Hong Kongu

Nekoliko stotina hiljada demonstranata se okupilo u Hong Kongu, protestujući protiv lokalnih vlasti i zahtijevajući opšte pravo glasa.

 

 

Demonstranti su se okupili na godišnjicu povratka pod kinesku vlast, a neki od njih nose britanske zastave i maske sa likom Edvarda Snoudena.

Organizatori smatraju da će na ulice izaći preko 400 000 ljudi, jer smatraju da se Peking sve više miješa u lokalne poslove.

"Glavni cilj okupljanja je da se zatraži istinska demokratija i pozove gradonačelnik Hong Konga,  Leung Čun Jing, da podnese ostavku", rekao je AFP-u Džeki Hung iz Fronta za ljudska prava koji je organizator marša.

Vlada Kine je odbila da komentariše broj ljudi na protestu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније