Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

13. 09. 2017. 13:42   >>  13:12 6

ODBACIO ZABRINUTOST

Erdogan: NATO saveznici poludjeli zbog S- 400

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan odbacio zabrinutost unutar NATO povodom odluke njegove zemlje da kupi ruski odbrambeni raketni sistem S-400.



 

  

Erdogan je istakao da je sporazum potpisan i da je depozit isplaćen. Ne navodeći nijednu zemlju posebno, Erdogan je izjavio da su NATO "saveznici poludjeli" zbog tog sporazuma.

Turska će "nastaviti da preduzima mjere predostrožnosti kada je riječ o bezbjednosti i braniće se", poručio je Erdogan, prenio je AP.

Turski mediji su juče objavili da je Turska potpisala sporazum sa Rusijom o kupovini odbrambenih raketnih sistema S-400, što je prva veća turska kupovina oružja iz Moskve.

Ovaj sporazum je najznacajniji dogovor koji je Ankara postigla sa jednim od proizvođača oružja koji nije članica NATO, prenio je AFP. Moskva je, takođe, potvrdila da je postignut sporazum sa Turskom.

Vladimir Kozhin, savjetnik ruskog predsjednika za vojno-tehničku saradnju, rekao je da je ugovor potpisan i da su u toku pripreme za njegovo sprovođenje. Kozhin je dodao da su odluke vezane za ovaj sporazum u skladu sa ruskim strateškim interesima i da razumije zašto pojedine zapadne države pokušavaju da izvrše pritisak na Tursku.

Pregovori o nabavci ruskog raketnog sistema počeli su neposredno nakon neuspjelog vojnog puča u Turskoj, 15. i 16. jula prošle godine. Zvanični Vašington je u više navrata izrazio nezad ovoljstvo povodom ovog sporazuma.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније