Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R.

15. 09. 2017. 00:40   >>  08:25 2

JAPAN UPOZORIO GRAĐANE

Pjongjang ponovo ispalio raketu

Sjeverna Koreja lansirala je raketu srednjeg dometa koja je preletjela preko Japana i pala u Tihi okean, saopštile su vojske SAD i Južne Koreje.

Generalštab Južne Koreje saopštio je danas da je raketa putovala oko 3.700 kilometara i dostigla najveću visinu od 770 kilometara.

Lansiranje rakete u četvrtak kasno uveče po srednjoevropskom vremenu (rano ujutro po lokalnom vremenu) koje je, prema podacima Seula, bilo 19. testiranje balističke rakete Sjeverne Koreje ove godine, aktiviralo je sirene i poruke upozorenja na sjeveru Japana. To je druga raketa ispaljena preko Japana za manje od mjesec dana.

Raketa je lansirana iz Sunana, gdje se nalazi međunarodni aerodrom u Pjongjangu i odakle je ispaljena i prethodna raketa preko Japana. Analitičari pretpostavljaju da je u pitanju ista raketa srednjeg dometa "hvasong-12".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније