Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 09. 2017. 13:20   >>  13:00

SUMNJA NA KORUPCIJU

Optužnica protiv predsjednika Brazila

Brazilski predsjednik Mišel Temer optužen je za ometanje pravde i vođenje kriminalne organizacije, a pored njega optuženo je još osmoro ljudi, među kojima dva člana njegovog kabineta i šest biznismena i političara koji su već u zatvoru.

Državni tužilac Rodrigo Žanot optužio je juče Temerovu Partiju brazilskog demokratskog pokreta da je primila oko 190 miliona dolara mita kako bi trgovala uticajem.

"Temer je dao potrebnu stabilnost i sigurnost kriminalnom aparatu, pojavljujući se istovremeno kao lider i osnivač organizacije", naveo je Žanot u optužnici pred vrhovnim sudom Brazila.

U pisanoj izjavi, Temer je naveo da su optužbe apsurdne i da državni tužilac nastavlja "svoju neodgovornu politiku da bi prikrio svoje propuste", a njegova partija takođe je odbacila iznijete optužbe.

Kao aktuelni predsjednik, Temer će biti procesuiran samo ako dvije trećine Donjeg doma brazilskog parlamenta glasa da on bude smijenjen sa funkcije. Kada je Temer optužen u avgustu, parlament je "kočio" sudski proces.

Isti tužilac u srijedu je saopštio da je brazilska vlada godinama vođena kao kartel, još od vremena administracije predsjednika Luisa Injasia Lule de Silva, od kada se novcem potkupljuje politički uticaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније