Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 09. 2017. 18:21 >> 18:01
1

SIRIJSKI POBUNJENICI

Tvrde da su ih Rusi napali

Sirijske demokratske snage (FDS), savez antidžihadističkih boraca koji ima podršku SAD, optužile su danas sirijsku vladu i Rusiju da su iz vazduha napali njihove položaje na istoku Sirije.

Ovo je prvi put da FDS tvrde da su bili mete ruskog bombardovanja.

Napadi su se odigrali u provinciji Deir Ezor, posljednjoj koja je u rukama Islamske države u Siriji, gdje i vlada i FSS izvode ofanzivu da bi istjerali džihadiste.

"Ruska i režimska avijacija je jutros napala naše snage u industrijskoj zoni sjeveroistočno od grada Deir Ezor. Šest boraca je ranjeno. U trenutku kada naše snage ostvaruju velike pobjede u Raki i Deir Ezoru neki žele da spriječe naše napredovanje", navodi se u saopštenju FDS.

Ruska armija u Siriji je ubrzo demantovala tu tvrdnju.

"To nije moguće. Zašto bismo bombardovali sami sebe?", zapitao je Igor Konašenkov, portparol ruskih snaga u ruskoj vojnoj bazi Hmeimim, na sredozemnoj obali Sirije.

Ofanziva snaga sirijske vlade uz podršku ruske avijacije je koncentrisana na grad Deir Ezor, dok se arapski i kurdski borci iz FDS uz američku podršku bore na istoku provincije.

Kada su objavili ofanzivu u provinciji Deir Ezor, FDS je iznijela uvjeravanja da neće biti koordinacije na vladinim snagama.

Ipak, prema međunarodnoj koaliciji, postoji zona "beskonfliktne linije" da bi se izbjegli incidenti među brojnim učesnicima u sukobu.

Rat u Siriji traje od 2011. i odneo je više od 330.000 žrtava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније