Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

17. 09. 2017. 15:07 >> 14:37

OBNOVLJENA LINIJA

Let Moskva-Bagdad nakon 13 godina

Direktni letovi između Rusije i Iraka su danas ponovo uspostavljeni poslije prekida od 13 godina zbog manjka bezbjednosti u toj zemlji, saopštile su ruske vlasti.


Avion Ajraki ervejsa (Iraqi Airways) je poletio iz Bagdada u 10.31 po lokalnom vremenu i treba da sleti na moskovski aerodrom Vnukovo, saopšteno je na sajtu aerodroma.

"Prvi komercijalni let stiže danas. To je signal iračkih vlasti da ruski građani mogu bezbjedno da putuju u Irak", rekao je portparol ruske savezne vazduhoplovne agencije Sergej Izvoljski.

Prema njegovim riječima, iako je za sada otvorena samo linija Bagdad-Moskva, moguće je otvaranje i leta do Basre, na jugu Iraka.

Rusija je suspendovala komercijalne letove u i iz Iraka 2004, zbog smanjenog nivoa bezbjednosti u toj zemlji poslije obaranja s vlasti Sadama Huseina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније