Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 09. 2017. 21:22 >> 20:54

ČEŠKA

Deportovan jer je pisao arapski po statui

Želja da arapskim turistima pomogne tako što će na kip svetog Franje Asiškog na Karlovom mostu u Pragu zelenim flomasterom napisati na arapskom jeziku o kom svecu se radi, koštala je jednog 48-godišnjeg stranca pola godine zatvora uslovno, 588 eura i tri godine zabrane ulaska u Češku.

Sud je danas tog stranog turistu osudio kao sprejera na šest mjeseci zatvora uslovno, deportaciju iz Češke uz zabranu da tri godine stupi na njenu teritoriju, a takođe i na kaznu od 588 eura u preračunu da se nadoknadi šteta, pošto je flomastrom napisao napis dug oko 30 cm.

Početkom septembra prolaznici su upozorili policijsku patrolu da neki Arapin nešto šara zelenim flomasterom na kipu svetog Franje Asiškog i policija ga je privela.

"On nije bio vandal. Prije svega napis na arapskom je doslovan prevod onog što piše na ploči na kipu - sveti Franja. Objasnio je da nije mislio ništa loše, već kao uslugu arapskim turistima, da i oni razumiju šta piše na ploči i koga predstavlja kip. Nije to ni nikakva djetinjarija. Izvinio se za to što je uradio i izrazio spremnost da plati sve troškove", kazao je poslije hapšenja portparol policije u Pragu Tomaš Hulan.

Prema češkim zakonima, dobre namjere su mogle da ga odvedu i na tri godine u zatvor za šaranje po turističkom biseru Praga - Karlovom mostu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније