Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 09. 2017. 19:35   >>  19:08

MEJ TVRDI

"Džonson nije poljuljao moj autoritet"

Britanska premijerka Tereza Mej nastojala je danas da pruži uvjeravanja da njen autoritet nije poljuljan izjavama ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona o njegovoj viziji Bregzita, dijametralno suprotnoj od premijerkine.

Džonson je podstakao spekulacije da "upravlja vladom sa zadnjeg sjedišta" poslije autorskog članka u Dejli Telegrafu objavljenom tokom vikenda, gdje je iznio svoju spornu viziju izlaska zemlje iz EU. 

Zamoljena da prokomentariše njegov članak premijerka je danas rekla novinarima "Boris je Boris. Meni je jasno šta Vlada radi i o čemu se kabinet dogovorio".

Mej je istakla da se "vladom upravlja s vrha" i da "svi idemo ka istom cilju".

Premijerka je to rekla u avionu na putu za Kanadu gdje o trgovini poslije Bregzita treba da razgovara s premijerom Džastinom Trudoom.

Džonson koji je vodio kampanju za izlazak Britanije iz EU prije referenduma, u svom članku se založio za "čist raskid" sa Unijom 29. marta 2019. kada ističe rok za završetak pregovora, i protiv perioda tranzicije.

Njegov članak je viđen kao izazov premijerki koja svoje viđenje Bregzita treba da izloži u Firenci u petak, s namjerom da pregovore s Briselom pokrene s mrtve tačke. Mej će reći da je spremna da Velika Britanija daje doprinos evropskom budžetu i u prelaznom periodu - reklo je nekoliko izvora upoznatih s tekstom govora.

"Svi se, kao vlada, slažemo o važnosti da se osigura pravi sporazum za Veliku Britaniju, pravi dogovor o izlasku, ali i pravi dogovor o budućm specijalnom partnerstvu EU i Velike Britanije", rekla je premijerka i dodala da su svi optimisti prema tome što se može postići.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније