Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

19. 09. 2017. 08:22   >>  07:52 1

MIP SAOPŠTIO

Pjongjang: Sankcije će ubrzati nuklearni program

Nove sankcije nametnute Sjevernoj Koreji su "svirepe, nemoralne i nehumane" i samo će ubrzati njen nuklearni program, upozorilo je danas sjevenokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju koje je prenijela agencija KCNA.

  

 

 

Nova serija sankcija koju je Savjet bezbjednosti usvojio prošle nedjelje predstavlja "neprijateljski akt s ciljem fizičke eliminacije sjevernokorejskog naroda", saopštilo je ministarstvo.

Osma serija sankcija UN usvojena 11. septembra kažnjava Pjongjang zbog sprovođenja nove nuklearne probe. Sjeverna Koreja je prošle nedjelje osudila kao zločinačke sankcije kojima joj se zabranjuje izvoz tekstila i smanjuje snabdijevanje naftom što bi moglo da je košta dvije milijarde dolara.

"Umnožavanje inicijativa SAD i njihovih vazala da nametnu sankcije i izvrše pritisak na Sjevernu Koreju samo će ubrzati naš tempo ka potpunoj realizaciji naše nuklearne sile", navodi se u saopštenju.

Sjeverna Koreja je u petak 15. septembra ispalila balističku raketu preko teritorije Japana.SAD su navele da će iskoristiti Generalnu skupštinu UN koja zasjeda ove nedjelje u Njujorku da zatraže punu primjenu međunarodnih sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније