Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

19. 09. 2017. 11:12   >>  10:43

SAD IMAJU

Matis:Brojne vojne opcije za Sjevernu Koreju

SAD imaju "brojne" vojne opcije protiv Sjeverne Koreje, od kojih mnoge ne bi ugrozile Južnu Koreju, izjavio je šef Pentagona Džim Matis.

 

 

 

"Postoji mnogo vojnih opcija koje možemo da primijenimo, zajedno sa našim saveznicima, u cilju odbrane saveznika i naših interesa", rekao je Matis novinarima u Vašingtonu.

Na pitanje da li te opcije uključuju i one koje ne bi dovele u opasnost Seul, Matis je odgovorio da uključuju.

Matis je odgovorio i na pitanje novinara zašto ni SAD niti japanska vojska nisu probale da obore balističku raketu koju je u petak lansirala Sjeverna Koreja u pravcu Japana.

"Zbog činjenice da ti projektili predstavljaju prijetnju, bilo američkoj teritoriju Guam ili, očigledno Japanu, japanskoj teritoriji, naš odgvor bi bio drugačiji", rekao je šef Pentagona.

Pjongjang je tokom ljeta izveo šestu nuklearnu probu i lansirao nekoliko interkontinentalnih projektila, prkoseći rezolucijama UN. Osma serija sankcija UN protiv Pjongjanga usvojena je 11. septembra.

SAD su najavile da će iskoristiti Generalnu skupštinu UN koja zasjeda ove nedjelje u Njujorku da zatraže punu primenu međunarodnih sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније