Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

19. 09. 2017. 13:38   >>  13:16 2

MATIS POTVRDIO

U Avganistan ide 3.000 američkih vojnika

Američki ministar odbrane Džejms Matis izjavio da će SAD poslati još 3.000 vojnika u Avganistan, usljed jačanja talibanskih pobunjenika.

Matis je to u ponedjeljak potvrdio novinarima u Ministarstvu odbrane, prenosi Bi-Bi-Si.

SAD su 2014. zvanično okončale borbene operacije u Avganistanu, ali je u toj zemlji ostalo više od 8.000 vojnika koji su pomagali avganistanskim snagama u obuci.

Komandant američkih snaga u Avganistanu general Džon Nikolson tražio je u februaru da nekoliko hiljada vojnika bude poslato da pomogne avganistanskim kolegama.

Iako je ranije govorio da je invazija na Avganistan bila "užasna greška" i pozivao na povlačenje Amerikanaca iz Avganistana, Donald Tramp je od dolaska na čelo SAD promijenio stav, podržavajući ostanak vojnika da bi se spriječio "kolaps".

Matis je krajem avgusta potpisao naređenje o slanju dodatnih trupa u Avganistan, ali tada nije precizirao koliko vojnika će biti poslato ni sa kojim zadacima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније