Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

20. 09. 2017. 08:08 >> 07:38

ZBOG KRITIKE

Maduro Trampa nazvao Hitlerom

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je nazvao američkog predsjednika Donalda Trampa "novim Hitlerom" međunarodne politike i optužio ga da prijeti da će ga ubiti, iako Tramp to nije rekao.

 

 

 

Tramp je u utorak pozvao svjetske lidere da pomognu uspostavljanje "demokratije i političkih sloboda" u Venecueli, izdvajajući tu južnoameričku zemlju u okviru jedne od svojih najoštrijih kritika u govoru koji je održao na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Trump je Venecueli prijetio ekonomskim sankcijama ukoliko Maduro "insistira na putu nametanja autoritarne vladavine", ali nije ponovio raniju prijetnju razmatranja vojne opcije. "Venecuelanski narod gladuje i njegova zemlja se ruši.

Njegove demokratske institucije se uništavaju. To stanje je potpuno neprihvatljivo, i ne možemo stojati po strani i gledati", rekao je Tramp.

"Tražim od svake zemlje koja je danas ovdje predstavljena da bude spremna da učini više da bi se riješila ta vrlo stvarna kriza".

Maduro, koji nije prisustvovao skupu Generalne skupštine UN , reagovao je ljutito iz Karakasa, nazvavši taj govor "agresijom novog Hitlera međunarodne politike, g. Donalda Trumpa, protiv naroda Venecuele".

"Niko ne prijeti Venecueli i niko nije vlasnik Venecuele", rekao je Maduro.U sjedištu UN, venecuelanski ministar inostranih poslova Horhe Areasa takođe je osudio Trampove ocjene, ali se oglšio o pitanja novinara o kritici koju su o Venecueli iznijeli drugi govornici.

Desetak ministara spoljnih poslova Latinske Amerike planira da se sastane u UN u srijedu da bi razgovarali o mogućim novim mjerama za rješavanje venecuelanske krize.

Te zemlje su se prošlog mjeseca sastale u Limi i osudile "demokratski kolaps" Venecuele.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније