Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

23. 09. 2017. 09:56   >>  09:30

POŠTOVANJE SANKCIJA

Kina ograničava izvoz nafte Pjongjangu

Kineske vlasti saopštile su danas da će smanjiti izvoz nafte u Sjevernu Koreju, kako je predviđeno sankcijama UN zbog nuklearnog i raketnog programa te zemlje.

Time je, kako navodi agencija AP, umanjena podrška Pekinga Pjongjangu, kao posljednjeg velikog trgovinskog partnera i diplomatskog saveznika.

Izvoz nafte u Sjevernu Koreju biće ograničen na dva miliona barela godišnje, dok je prodaja tečnog prirodnog gasa toj zemlji zabranjena od 1. januara, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Peking je takođe zabranio uvoz tekstilne robe iz Sjeverne Koreje, navodi se u saopštenju.

Kina čini 90 odsto sjevernokorejske trgovinske razmjene.

Savjet bezbjednosti UN jednoglasno je 5. avgusta usvojio rezoluciju kojom su uvedene nove i pooštrene sankcije Sjevernoj Koreji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније