Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

25. 09. 2017. 18:08 >> 18:18
1

SJEVERNA KOREJA

"Tramp nam je objavio rat"

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje, Ri Jong Ho izjavio je danas da je predsjednik SAD Donald Tramp "objavio rat" njegovoj zemlji i zaprijetio obaranjem američkih aviona koji se približe.

"Sve članice UN i svijet treba da se sjete da su SAD prve objavile rat našoj zemlji. Zbog toga imamo pravo da preduzmemo protivmjere i zadržavamo pravo da obaramo strateške bombardere čak i ako se ne nalaze u našem vazdušnom prostoru", rekao je Ri novinarima u Njujorku.

U vezi Trampove izjave da "mali čovjek-raketa (sjevernokorejski lider Kim Jong Un) neće još dugo biti na vlasti", Ri je rekao da će "izgleda biti odgovoreno na pitanje koga više neće biti".

Sjevernokorejski šef diplomatije je u subotu prilikom obraćanja Generalnoj skupštini UN osudio Trampove izjave i ocijenio predsjednika SAD kao "poremećenu osobu" i "megalomana". U svom obraćanju Generalnoj skupštini Tramp je Sjevernoj Koreji zaprijetio "potpunim uništenjem", ako SAD budu napadnute.

Američki avioni su u subotu proletjeli blizu obale Sjeverne Koreje kojoj su time, prema navodima Pentagona, "poslali jasnu poruku".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније