Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 09. 2017. 12:32 >> 12:01

VEĆI UTICAJ INTERPOLA

Si: Kina je za jaču bezbjednosnu saradnju

Kineski predsjednik Si Đinping izjavio je danas na otvaranju Generalne skupštine Međunarodne policijske organizacije (Interpol) u Pekingu da se nada da će Kina blisko saradjivati s drugim zemljama i svjetskim organizacijama u izgradnji univerzalne bezbjednosti za čovječanstvo.

 


 

Si je obećao snažniju podršku Kine Interpolu u narednim godinama kako bi ta organizacija povećala svoj uticaj i liderstvo na globalnom nivou, prenijela je Sinhua.

Istakavši važnu ulogu Interpola u saradnji policijskih i bezbjednosnih snaga u borbi protiv kriminala, Si je rekao da je Kina, od kada je postala članica Interpola 1984, dala doprinos održavanju bezbjednosti i stabilnosti u svijetu.

"Sve više ljudi vjeruje da je Kina jedna od najbezbjednijih zemalja na svijetu, što je važan doprinos koji je Kina dala svijetu.

Kina je aktivno učestvovala u globalnoj policijskoj saradnji i globalnom bezbjednosnom upravljanju, odlučno je podržala međunarodnu borbu protiv terorizma, pridružila se globalnoj saradnji u borbi protiv sajber zločina", rekao je Si.

Kineski predsjednik je predložio reformu i inovaciju, u skladu s vladavinom prava i zajedničkim interesima, u cilju jačanja globalne saradnje policijskih i bezbjednosnih snaga.

"Zemlje bi trebalo da usvoje koncept zajedničke, sveobuhvatne, kooperativne i održive stabilnosti i da zajedno odgovore na bezbjednosne izazove", rekao je kineski lider.

Si je pozvao velike zemlje da ponude veću podršku u oblasti bezbjednosti i razvoja nerazvijenim zemljama i regionima.

"Zemlje, dok čuvaju svoju bezbjednost, treba da uzmu u obzir bezbjednost drugih zemalja", rekao je Si i dodao da je važan cilj pružiti ljudima bezbjedno životno okruženje.Predstavnici 158 zemalja i regiona učestvuju na Generalnoj skupštini Interpola koja će trajati do petka.

Ceremoniji otvaranja Skupštine predsjedavao je predsjednik Interpola Meng Hongvei, koji je i zamjenik kineskog ministra za javnu bezbjednost.

Meng je četvorogodišnji predsjednički mandat dobio na Generalnoj skupštini 2016.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније