Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

27. 09. 2017. 16:13 >> 15:43
1

PRIJEDLOG ČLANICAMA

EK: Prihvatiti 50.000 izbjeglica

Evropska komisija predložila je danas da zemlje EU prime najmanje 50.000 izbjeglica u toku dvije godine direktno iz Afrike, sa Bliskog istoka i iz Turske da bi se pružila "sigurna i legalna" alternativa opasnom putu imigranata preko Sredozemlja.

Predlaže se novi, neobavezujući program premještaja kojim bi se tokom naredne dvije godine u Evropu dovelo najmanje 50.000 najosetljivijih ljudi kojima je potrebna međunarodna zaštita, navela je Komisija u saopštenju.

Budžet od 500 milona eura izdvojen je za podršku zemljama članicama koje bi prihvatile da prime izbjeglice, sa predviđenih 10.000 eura pomoći po osobi.

Posebna pažnja treba da se prida relokaciji osoba iz Libije, Egipta, Nigera, Sudana,Čada i Etiopije navela je Komisija i pozvala evropske zemlje da nastave premještaje migranata iz Turske i sa Bliskog istoka.

Brisel je odredio ovu novu kvotu na dan kada ističe program premještaja tražilaca azila iz Italije i Grčke. Prema tom programu dozvoljeno je da tokom dvije godine 29.000 osoba dodje u EU iz Grčke i Italije, u odnosu na prvobitni cilj od 160.000 ljudi.

Tokom protekle dvije godine evropske zemlje su premjestile 23.000 izbjeglica ulgavnom iz Turske i sa Bliskog Istoka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније