Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

01. 10. 2017. 16:47 >> 19:07
1

POLICIJA UBILA NAPADAČA

Dvije osobe ubijene na stanici u Marseju

Muškarac, koji je osumnjičen za današnji napad nožem na prolaznike u Marseju, poznat je od ranije vlastima, saopštio je izvor iz francuske policije. Pripadnici francuskih bezbjednosnih snaga “Santinel” ubili su osumnjičenog nakon što je napao nožem prolaznike na željezničkoj stanici Sen-Šarl u Marseju, usmrtivši dvije žene.

Prije nego što ga je policija ubila, napadač je uzviknuo "Alahu akbar!" ("Bog je veliki", na arapskom), navodi Dojče vele, koji se poziva na novinske agencije i francuske medije.

Francuski mediji prenose da su ubijene žene starosti 21 i 30 godina, a da je napadač, čiji identitet nije objavljen, imao 30 godina. 

Francuska policija je saopštila da je vjerovatno riječ o terorističkom napadu i upozorila građane da izbjegavaju oblast oko željezničke stanice gdje je u toku policijska akcija.

Kancelarija gradonačelnika Marseja saopštila je da bi "broj žrtava mogao da bude veći", pozivajući se na podatke bezbjednosnih snaga Sentinel, stvorenih poslije terorističkih napada 2015. godine.

U Francuskoj već 21 mesec traje vanredno stanje, koje bi trebalo da bude ukinuto kada se usvoji novi zakon da bi se, na predlog predsjednika Emanuela Makrona, uvele trajne mjere protiv terorizma.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније