Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

04. 10. 2017. 14:37 >> 14:12
1

ODLOŽEN

Predsjednik Katalonije će večeras održati govor

Predsjednik španske pokrajine Katalonije Karles Pudždemon večeras će u 21.00 po lokalnom vremenu održati govor, nakon što je španski Kralj Felipe Šesti osudio "neodgovornost" katalonskih separatista koji namjeravaju da proglase nezavisnost tog regiona.

 

 

 

Govor je prvobitno bio zakazan za danas poslije podne, ali je odložen za uveče, saopštila je pres službe katalonske vlade.

Pudždemon je danas za britansku televizijsku mrežu Bi Bi Si (BBC) rekao da će do početka naredne sedmice proglasiti nezavisnost Katalonije.

"Proglasićemo nezavisnost 48 sati poslije prebrojavanja zvaničnih glasova referenduma", rekao je Pudždemon u prvom intervjuu poslije referenduma o nezavisnosti održanom u nedjelju.

Katalonski zvaničnici tvrde da je referendum, koji protekao uz nasilje, pokazao da je većina glasala za nezavisnost.

Taj referendum je održan i pored zabrane centralnih vlasti Madrida.

Prema preliminarnim rezultatima, 90 odsto glasača je podržalo nezavisnost, a na referendum je izašlo oko 42 odsto upisanih u birački spisak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније