Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 10. 2017. 13:44 >> 13:14

OD ID

Iračke snage preuzele grad Havidžu

Premijer Iraka Hajder el Abadi izjavio je danas da su iračke snage preuzele sjeverni grad Havidžu od ekstremističke organizacije Islamska država.

 

 

Abadi je rekao da je oslobađanje grada Havidže pobjeda ne samo za Irak, već i za čitav svijet.

On je naveo da je borba protiv ekstremista Islamske države sada koncentrisana oko granične zone sa Sirijom, prenio je AP.

Preuzimanje Havidže od Islamske države bilo je otežano zbog političkih previranja između iračke vlade i iračkih Kurda poslije referenduma o nezavisnosti autonomnog kurdskog regiona na sjeveru Iraka.

Grad Havidža, 240 kilometara sjeverno od Bagdada, jedan je od posljednjih djelova teritorije koju drže ekstremisti u Iraku.

Iračke i koalicione snage pojačale su vazdušne napade na Haviju početkom septembra, gađajući baze Islamske države i skladišta oružja.

Premijer Iraka proglasio je 31. avgusta grad Tal Afar "potpuno oslobođenim" od ekstremističke organizacije Islamska država, nakon što je u julu proglasio pobjedu nad ekstremistima u Mosulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније