Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 10. 2017. 18:05   >>  17:42

EU O BREGZITU

London da preuzme inicijativu u pregovorima

Evropska unija je ponovila da je na britanskoj vladi da preuzme inicijativu ako želi da pregovori o Bregzitu izađu iz slijepe ulice.

Portparol Evropske komisije Margaritis Skinjas rekao je danas da, uprkos izjavama iz Londona, nije na EU da mijenja svoje stavove dok vrijeme za postizanje dogovora ističe.

Skinjas je izjavio da Velika Britanija mora da napravi "dovoljan napredak" na uslovima izlaska prije početka razgovora o budućim trgovinskim i bezbjednosnim odnosima.

"Do sada nije bilo rješenja na prvom koraku, detaljima razlaza. Tako da je lopta u britanskom dvorištu što se tiče svega ostalog", naveo je on.

Odsustvo glavnog britanskog pregovarača na današnjem početku nove runde pregovora u Briselu Skinjas je prokomentarisao riječima da je pregovarački tim EU "uvijek na raspolaganju".

"Vremenski raspored razgovora zavisi od raspoloživosti naših britanskih partnera. Mi smo uvijek ovde i spremni smo", dodao je Skinjas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније