Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

11. 10. 2017. 10:22   >>  09:53

TEŠKI BOMBARDERI

Vježbe Amerikanaca,Japanaca i Južnokorejaca

Dva teška američka supersonična bombardera preletjela su Korejsko poluostrvo tokm prvih noćnih vojnih vježbi izvedenih zajedno s avijacijom Japana i Južne Koreje.

 

 

 

Dva B-1B "lansera", iz američke baze na ostrvu Guam, strateške američke lokacije u Pacifiku, prošle noći su letjela blizu Japanskog mora, saopštile su Američke vazdušne snage u Pacifiku.

"Letovi i noćna obuka s našim sigurnim i efikasnim partnerima dio su podjele uloga SAD, Japana i Republike Koreje i taktićkog usavršavanja pilota", rekao je major Patrik Eplgejt.

Seul je danas saopštio da su bombarderi sproveli vježbu simulacije ispaljivanja raketa zemlja-vazduh sa dva južnokorejska lovca iznad Japanskog mora, i izveli vježbu gađanja u Žutom moru.Zatim su se bombarderi B-1B vratili u svoju bazu, saopšteno je u Južnoj Koreji. "Ove vježbe ulaze u okvir rutinskih vježbi čiji cilj je da se ojača odvraćanje" sjevernokorejskih nuklearnih prijetnji, naveo je isti izvor.

Bombarderi su vježbali i sa japanskim vazdušnim snagama prema američkom saopštenju. Tenzije posljednjih nedjelja rastu na Korejskom poluostrvu jer je Pjongjang probno ispalio više raketa i izveo i šestu nuklearnu probu, dok sjevernokorejski zvaničnici i američki predsjednik Donald Tramp razmjenjuju ratoborne izjave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније