Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

12. 10. 2017. 08:17 >> 07:46
3

NEĆE KOMPENZACIJU

Porošenko: Aneksija Krima nije "gotova stvar"

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko odbacio je mogućnost da se pitanje aneksije crnomorskog poluostrva Krima riješi ruskom finansijskom kompenzacijom.

 

 

 

To je ranije predložio predsjednik Češke Miloš Zeman.

"Odlučno odbacujem da je to (pripajanja Krima) gotova stvar", rekao je Porošenko u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope u Strazburu.

Porošenko je rekao da Savjet Evrope "nije izmišljen za upućivanje poziva da se teritorija plati novcem, naftom ili gasom, već da se sačuvaju osnovne vrijednosti".

Zeman je rekao da će, ukoliko Ukrajina pokuša da vrati Krim, doći do rata. "Krim je pripojen i to je završeno... Ukoliko postoji dijalog između Ukrajine i Rusije, vjerujem lično da bi moglo da dođe do kompenzacije za Krim, u novcu, gasu ili nafti", rekao je predsjednik Češke.

Rusija je pripojila Krim u martu 2014. godine poslije referenduma koje su vlasti u Kijevu i zapadne zemlje ocijenile kao nezakonito glasanje.

Poslije tog pripajanja, Rusiji su uvedene sankcije Evropske unije i SAD, koje su i dalje na snazi.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније