Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

12. 10. 2017. 11:59   >>  11:32

FRANCUSKA

Grinpis vatrometom na nuklearne centrale

Osam aktivista ekološke grupe Grinpis (Greenpeace) upali su danas u krug francuske nuklearne centrale i pustili vatromet da ukažu na potrebu za boljom zaštitom nuklearnog otpada i protestuju zbog zavisnosti Francuske od atomske energije.

Francuska elektro kompanija EDF saopštila je da današnja akcija Grinpisa nije imala nikakav uticaj na bezbjednost centrale u Katenomu u istočnoj Francuskoj. EDF je saopštio da su aktivisti uhapšeni osam minuta pošto su upali u krug centrale i da im prijeti sudsko gonjenje.

Portparol Grinpisa, Janik Rusle rekao je da su se ovom akcijom otkrili bezbjednosni rizici pošto su aktivisti stigli na 100 metara od otvorenih bazena s nuklearnim otpadom. Grinpis lobira da Francuska izgradi specijalne bunkere iznad svojih bazena s otpadom.

Vlada predsjednika Emanuela Makrona obavezala se da će proširiti obnovljivu energiju i smanjiti zavisnost od zastarjelih nuklearnih centrala koje su trenutno izvor za veći dio struje u Francuskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније