Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Index.hr ]

12. 10. 2017. 17:09   >>  16:37 2

REKORD - 10. URAGAN

"Ofelija" prijeti Evropi

Ofelija je postala deseti uzastopni uragan ove sezone koji se formirao nad Atlantikom, nakon što je tropska oluja u četvrtak ojačala u uragan prve kategorije.

Ovim je dostignut rekord star cijeli vijek koji je dogodio još tri puta, 1878, 1886. i 1893.

Meteorolozi upozoravaju da bi uragan početkom sljedeće nedjelje mogao da dođe do zapada Velike Britanije, a očekuje se da će se do utorka približiti irskoj obali.

Najgori udari oluje se očekuju u sjevernim i zapadnim djelovima Britanije, a brzina vjetrova bi mogla dostići 130 kilometara na sat.

"Ofelija bi trebalo da ostane uragan prve kategorije u nedjelju, kada će proći zapadno od Portugala i u ponedjeljak krenuti prema Velikoj Britaniji. Dodatno će podići temperature u Evropi, koje će biti pet do sedam stepeni više od uobičajenih", kažu meteorolozi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније