Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 10. 2017. 19:22 >> 18:52
2

AMBASADOR PREDLAŽE

I Izrael da se povuče iz Uneska

Izraelski ambasador u Unesku Karmel Šama-Hakoen je danas rekao da bi i Izrael trebalo da se povuče iz Uneska pošto su svoje povlačenje najavile SAD, uz ocjenu da ta organizacija UN navodno djeluje protiv Izraela.

"U posljednjim godinama Unesko se transformisao u bizarnu organizaciju koja je izgubila svoj profesionalni put zarad političkih interesa odredjenih zemlja", rekao je ambasador, prenijeli su izraelski mediji.

Ambasodor je dodao da je njegova "lična preporuka premijeru Benjaminu Netanjahuu da se drži uz SAD i smjesta se povuče iz Uneska".

"Ulazimo u novu eru u Ujedinjenim nacijama, gdje, kada praktikujemo diskriminaciju protiv Izraela, moramo da platimo cijenu", rekao je Dani Danan, izraelski ambasador u UN, pozdravivši najavu povlačenja SAD iz Uneska, prenio je AFP.

Stejt department saopštio je da se SAD povlače iz Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) pošto smatraju da je ta organizacije antiizraelska i zbog potrebe za njenom "temeljnom reformom".

Povlačenje SAD iz Uneska stupiće na snagu 31. decembra 2018. godine. SAD su suspendovale finansiranje Uneska 2011. zbog glasanja da Palestina bude članica i sada duguju oko 550 miliona dolara u zaostalim isplatama.

Neimenovani zvaničnik rekao je da su SAD posebno nezadovoljne zbog rezolucija Uneska u kojima se negiraju jevrejske veze sa svetim mestima i Izrael naziva okupacionom silom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније