Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2017. 19:37 >> 19:19
3

ŽAL ZBOG NESUGLASICA

NATO poziva SAD i Tursku da riješe sporove

Generalni sekretar Nato Jens Stoltenberg pozvao je danas SAD i Tursku da riješe svoje "sporove" da što prije nađu rješenje za krizu s vizama.

U intervjuu za Frans pres Sltoltenberg je rekao da Alijansa žali zbog nesuglasica između svoje dvije članice i da je saradnja s Ankarom "presudna" u borbi protiv ekstremističkih grupa u Iraku i u Siriji.

"SAD i Turska su saveznice koje rade zajedno na toliko raznih načina u okviru NATO, da bih volio da se ti sporovi riješe", rekao je Stoltenberg i pozvao dvije zemlje da što prije nađu rješenje.

Rekao je da je to važno za svih 29 članica NATO, da bi mogle da blisko sarađuju, posebno u regionu gdje je Turska jer je ona presudna za borbu NATO protiv terorizma i za međunarodnu koaliciju koja se bori protiv grupe Islamska država.

Stoltenberg je podsjetio da NATO ima baze i infrastrukturu u Turskoj koje su važne za tu borbu. SAD i Turska imaju prvu odnosnu drugu po veličini vojsku u Alijansi.

U posljednjoj fazi sve oštrijeg spora oko odgovornosti jednog turskog propovjednika koji je u egzilu u SAD, za prošlogodišnji pokušaj puča u Turskoj, Turska i SAD su u nedjelju uzajamno obustavile izdavanje viza.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније