Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 10. 2017. 17:31 >> 17:00
1

PREPUNE I BOLNICE

Broj žrtava u Somaliji povećan na 231

Broj žrtava eksplozije kamiona-bombe u Mogadišu porastao je na 231, a više od 275 osoba je povrijeđeno, što tu eksploziju čini najsmrtonosnijim pojedinačnim napadom u istoriji Somalije, saopštili su zvaničnici.

Vlasti su navele da mnoga tijela još nijesu identifikovana, a doktori su ulagali velike napore da pomognu teško ranjenim ljudima, od kojih su mnogi izgorjeli do neprepoznatljivosti. Zvaničnici strahuju da će broj žrtava nastaviti da raste.

Kamion bomba je juče eksplodirao u prometnoj ulici u blizini najvažnijih državnih institucija, a po riječima somalijskih zvaničnika, riječ je o najvećoj eksploziji koju je Mogadiš vidio.

Na mjestu na kojem je izveden napad danas su se okupili gnjevni građani, protestujući zbog jučerašnjeg napada.

Vlada Somalije okrivila je za napad islamsku ekstremističku grupu Al-Šabab, koja često izvodi bombaške napade u Mogadišu. Ta grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad.

Predsjednik Somalije Mohamed Abdulahi Mohamed proglasio je tri dana žalosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније