Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavila R.B. ]

15. 10. 2017. 20:11 >> 19:40
1

TILERSON O S.KOREJI

Diplomatija dok padne prva bomba

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Reks Tilerson rekao je da mu je predsjednik Donald Tramp dao instrukcije da nastavi diplomatske napore ka smirivanju napetosti sa Sjevernom Korejom.

On je za CNN rekao da će se "ti diplomatski napori nastaviti dok ne padne prva bomba", prenosi Rojters.

Navodi se da je Tilerson umanjio težinu poruka koje je šef Bijele kuće upućivao putem Tvitera o tome da prvi čovjek Stejt departmenta gubi vrijeme pregovarajući sa "malim raketašem" ("Little Rocket Man"), što je pogrdni termin koji je Tramp osmislio za sjevernkorejskog lidera Kim Džong-una. 

"Jasno mi je stavio do znanja da nastavim sa sa diplomatskim naporima", kazao je Tilerson o Trampu. 

Rojters podsjeća da su između SAD i Sjeverne Koreje porasle tenzije i izbio verbalni rat lidera dvije zemlje nakon što je Pjongjang izvršio seriju nuklearnih proba i ispalio dvije balističke rakete iznad teritorije Japana.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније