Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

16. 10. 2017. 12:01   >>  13:34 3

DASTIS SMATRA

Pudždemon nije odgovorio na zahtjev

Ministar spoljnih poslova Španije Alfonso Dastis rekao je danas da katalonski lider Karles Pudždemon u pismu premijeru Marijanu Rahoju nije iznio "traženi jasan stav" o proglašenju nezavisnosti Katalonije.

 


 

"Jasno je da gospodin Pudždemon nije odgovorio, nije dao traženo pojašnjenje", rekao je Dastis. To je prva reakcija zvaničnog Madrida na Pudždemonovo pismo.

Dastis je naveo da to pismo "ne predstavlja odgovor na formalni zahtjev" španske vlade da se razjasni da li je ili nije proglašena nezavisnost Katalonije.

"Mislim da su radikalniji uticaji prevladali", rekao je Dastis u Luksemburgu, gdje se nalazi na sastanku ministara spoljnih poslova Evropske unije.

Pudždemon je u pismu naveo da je "suspendovao mandat" za proglašenje nezavisnosti da bi dao šansu pregovorima i zatražio hitan sastanak sa Rahojem.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније