Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

16. 10. 2017. 20:18   >>  19:48 1

ZAHTJEV UN

Moskva obustavlja veze s Pjongjangom

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret o obustavljanju ekonomskih, naučnih i tehničkih veza Rusije sa Sjevernom Korejom, u skladu sa sankcijama koje su Ujedinjene nacije (UN) uvele Pjongjangu u novembru 2016.

Putinov dekret objavljen je danas na državnom ruskom portalu, a on sadrži različite restrikcije trgovinskih i saobraćajnih veza, kao i finansijskih transakcija sa Sjevernom Korejom.

Rusija i Kina su podržale uvođenje sankcija UN Pjongjangu zbog njegovog nuklearnog i raketnog programa, iako je Moskva navela da te sankcije ne smiju da naškode običnim ljudima.

Moskva i Peking su predložili da posreduju u obustavljanju nuklearnih i raketnih programa Pjongjanga, ali uz obustavljanje i vojnih manevara SAD i Južne Koreje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније