Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 10. 2017. 08:21   >>  07:52 1

IZNENADNI SASTANAK

Junker i Mej ubrzavaju Bregzit

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i britanska premijerka Tereza Mej dogovorili su se danas da ubrzaju napore u narednim mjesecima za postizanje sporazuma o Bregzitu.

  

 

 

U saopštenju objavljenom poslije radne večere u Briselu, Junker i Mej su naveli da su razmotrili napredak ostvaren do sada od početka pregovora o izlasku Britanije iz EU, i da su se "dogovorili da ubrzaju napore u mjesecima koji dolaze", prenosi agencija Frans pres.

Kako se navodi u saopštenju, oni su razgovarali o zajedničkom interesu u očuvanju iranskog nuklearnog sporazuma i radu na jačanju bezbjednosti građana Evrope posebno u borbi protiv terorizma.Oni su se takođe pripremili za sastanak Evropskog savjeta koji treba da se održi kasnije ove nedjelje.

Radna večera je održana u konstruktivnoj i prjateljskoj atmosferi.Britanska premijerka Tereza Mej stigla je juče popodne na iznenadne sastanke s višim zvaničnicima Evropske unije u nadi da će obnoviti zastale pregovore oko izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Neočkeivani sastanak Tereze Mej s Junkerom i glavnim pregovaračem EU Mišelom Barnijeom uslijedio je poslije Barnijeovog upozorenja prošle nedjelje da je posljednja runda razgovora završila u "uznemirajućem zastoju" u vezi s britanskim finansijskim obavezama prema Uniji.

EU traži napredak o takozvanim pitanjima razvoda - finansijskom rješenju, pravima građana i statusu granice između Irske i Sjeverne Irske - prije nego što se krene dalje na pitanje buduće trgovine i bezbjednosnih aranžmana.

Očekuje se da lideri ostalih 27 članica ove nedjelje odluče da nije bilo dovoljno napretka da bi pregovori ušli u sljedeću fazu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније