Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 10. 2017. 22:30   >>  22:03

NEKE PARTIJE PROTIV

Makron zvanično priznao zastavu EU

Francuski predsjednik Emanuel Makron je preduzeo zvanične korake ka francuskom priznavanju simbola Evropske unije, poput zastave, čije prisustvo u francuskom parlamentu neke partije osporavaju, saopštila je danas Jelisejska palata.

U pismu upućenom predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku, Makron je naveo da se Francuska pridružuje grupi od 16 država koje priznaju zastavu i druge simbole EU, prenio je Frans pres.

"Veoma sam srećan da ovdje, na Evropskom savjetu, gde mnogi danas žele da stvore podele, ponovim privrženost Francuske zastavi i himni Evrope", rekao je Makron pre početka samita EU.

On je odluku prvo objavio 10. oktobra, a priznavanje evropske zastave znači da "neki neće moći da je skidaju u parlamentu ili na drugim mjestima".

Prethodne nedjelje su poslanici ljevičarske Nepokorene Francuske podnijeli amandman koji bi se obezbijedilo da "u parlamentu može biti samo (francuska) trobojka i zastava UN". Taj amandman je odbijen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније