Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 10. 2017. 10:31 >> 10:00
1

NA HUMANITARNOM KONCERTU

Pet bivših predsjednika SAD zajedno

Pet nekadašnjih predsjednika SAD zajedno je prisustvovalo, prvi put od 2013. godine, humanitarnom koncertu posvećenom žrtvama razornih uragana koji su pogodili Teksasu, Floridu, Portoriko i američka Djevičanska ostrva.

 

 

 

Demokrate Barak Obama, Bil Klinton i Džimi Karter, i republikanci Džordž H.V. Buš i Džordž V. Buš pojavili su se sinoć na bini u gradu Koledž Stejšon u Teksasu, ostavivši politiku po strani u pokušaju da ujedine zemlju poslije oluja.

Među izvođačima na koncertu bili su kantri bend "Alabama", gospel pjevačica Jolanda Adams i muzičari Lajl Lovet i Robert Erl Kin.Od počatka humanitarne akcije 7. septembra koju su podržali predsjednici prikupljen je 31 milion dolara, rekao je portparol Džordža H.V. Buša, Džim Mekgrat.

Njih petorica posljednji put su se okupili 2013. godina, kada je Obama bio predsjednik SAD, na otvaranju predsjedničke biblioteke i muzeja posvećenih bivšem predsjedniku Džordžu V. Bušu u Dalasu.

Predsjednik SAD Donald Tramp je prije koncerta na kojem su se okupili bivši predsjednici objavio video snimak kojim ih pozdravlja, dodajući da su oni "među najboljim službenicima Amerike".

"Ovaj predivan trud podsjeća nas da smo zaista jedan narod pred Bogom, ujedinjeni našim vrijednostima i posvećeni jedni drugima", naveo je Tramp.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније