Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 10. 2017. 09:29 >> 08:58

PARLAMENTARNI IZBORI

Vladajuća koalicija pobijedila u Argentini

Koalicija desnog centra predsjednika Argentine Maurisija Makrija pobijedila je na parlamentarnim izborima, saopštila je izborna komisija prve rezulate izbora održanih u nedjelju.

 

 

 

Vladajuća koalicija "Cambiemos" (za promjene) pobijedila je u 15 od 24 provincije u Argentini, među kojima u nekoliko najvažnijih oblasti - glavnom gradu Buenos Ajresu, Kordobi, Sante Fe i Mendosi, javila je agencija Frans pres.

U oblasti Buenos Ajresa koja okuplja oko 40 odsto birača u zemlji, kandidat vladajuće koalicije osvojio je 42,2 odsto glasova, dok je opozicija koju predvodi bivša predsjednica Argentine Kristina Kišner dobila 36,3 odsto glasova.

Prema 70 odsto prebrojanih glasova, očekuje se da će Kristina Kišner dobiti poslaničko mjesto u Senatu, gornjem domu agentinskog parlamenta.

Bivša predsjednica je inače omiljena među siromašnijim stanovnicima Argentine zbog izdašnih socijalnih davanja za ugrožene, dok se vladajuća stranka zalaže više za otvoreno tržište.

Parlamentarni izbori u Argentini predstavalju i rani pokazatelj političke snage predsjednika Maurisija Makrija koji planira da se kandiduje za drugi mandat na predsjedničkim izborima 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније