Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

24. 10. 2017. 11:01 >> 10:30

MEĐUNARODNA KOALICIJA

Demantuju bombardovanje Deir Ezora

Međunarodna koalicija predvođena SAD protiv Islamske države u Siriji demantovala je danas da je izvela smrtonosne vazdušne udare na grad Deir Ezor, koji je najvećim dijelom pod kontrolom sirijske vlade ali u kom su prisutni i džihadisti.

 

 

 

Sinoć je bombardovana četvrt koju drže snage predsjednika Bašara el-Asada, i tom prilikom je, prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava, poginulo 22 civila.

Ta NVO sa sjedištem u Velikoj Britaniji navodi da se ne zna ko je izveo napad i da je moguće da je riječ o grešci u izboru mete.Lokalni zvaničnik sirijske vlade je, međutim, optužio međunarodnu koaliciju pod vođstvom SAD.

Prema tom izvoru, bilans žrtava je 14 mrtvih i 30 ranjenih.Koalicija je odbacila te navode.

"Navodi prema kojima je u udaru koalicije poginulo 14 civila (...) u Deir Ezoru su lažni. Prorežimske snage koje podržava Rusija izvode operacije u Deir Ezoru a koalicija im ne pruža nikakvu podršku", rekao je portparol koalicije Rajan Dilon.

Sirijska vojska vodi ofanzivu za osvajanje Deir Ezora, jer je još dio grada u rukama džihadista.

U provinciji Deir Ezor traje trka sirijske vojske i arapsko-kurdskih Sirijskih demokratskih snaga, koje podržava Vašington, za kontrolu naftom bogate provincije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније