Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

26. 10. 2017. 22:33 >> 22:05

TVITER

Zabranili reklame sa naloga ruskih medija

Društvena mreža Tviter odlučila je da zabrani reklame sa naloga ruskih medija Raša tudej (RT) i Sputnjik kao odgovor na, kako su naveli, nalaze američkih obavještajnih službi da su ti mediji pokušali da šire lažne informacije tokom predsjedničkih izbora u SAD 2016. godine.

Tviter je saopštio da je odluka donijeta u okviru "naše stalne posvećenosti da pomognemo u zaštiti integriteta iskustva korisnika na Tviteru".

Iz te kompanije, čije je sjedište u San Francisku, poručuju da će odluka stupiti na snagu odmah, prenosi AFP.

Tviter je poručio da će donirati oko 1,9 miliona USD koje je dobio od tih ruskih medija od 2011. Godine, kako bi "podržao istraživanja spolja o upotrebi Tvitera u građanskom angažovanju i izborima".

Iz Rusije najavljuju odgovor na odluku Tvitera, uz ocjenu da se tim potezom krše međunarodni i nacionalni zakoni o slobodi govora, javila je novinska agencija RIA.

Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova tvrde da je ta odluka još jedan agresivan korak u cilju ometanja rada ruskih medija u SAD i rezultat pritiska američkih obavještajnih agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније