Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

27. 10. 2017. 08:29   >>  07:58 2

JUNKER SMATRA

Katalonija nije kao Jugoslavija

Predsjednik Evropske komisije (EK) Žan Klod Junker kazao je da Katalonici nisu pod represijom Španije i da se situacija u kojoj se nalaze ne može porediti sa onom u bivšoj Jugoslaviji.


"U Kataloniji ne postoji problem kršenja ljudskih prava, jer Katalonci, koji su mi dragi i čiju kulturu poštujem, niJEsu pod represijom Španije. Ne može se povlačiti paralela sa Slovenijom i drugim zemljama bivše Jugoslavije s onim što se događa u Kataloniji", rekao je Junker u četvrtak za portugalsku televiziju RTP.

Junker je dodao da ne želi "sjutra ili prekosjutra Evropsku uniju s 95 različitih zemalja". 

"Izgubili bismo kontrolu. Nacionalno jedinstvo i evropsko jedinstvo su stvari koje idu zajedno", rekao je Junker čime je, kako navodi Hina, ponovo odbacio mogućnost posredovanja u sukobu između Barselone i Madrida. 

Španski Senat će danas glasati o mjerama koje je prošle sedmice predložio španski premijer Marijano Rahoj o raspuštanju katalonske Vlade i raspisivanju vanrednih izbora u roku od šest mjeseci.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније