Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

27. 10. 2017. 11:13 >> 10:42
1

RAHOJ U SENATU

Prvi potez smjena Pudždemona

Španski Senat započeo je sjednicu na kojoj bi trebalo da se glasa o smjeni vlade Katalonije, nakon što je taj region 1. oktobra održao referendum o nezavisnosti.

Senat glasa o aktiviranju Člana 155. Ustava Španije koji bi doveo do uvođenja prinudne uprave Madrida nad Katalonijom.

Navodi se da je Rahoj rekao da "ono što se dešava u Kataloniji" predstavlja "jasno kršenje zakona, demokratije, prava svih, i tako nešto imaće posljedice".

On je naveo da ako se usvoje mjere, prvi potez španske vlade biće smjena katalonskog lidera Karlesa Pudždemona. 

Kako je rekao u Kataloniji je postojao pokušaj da se "ignoriše i krši" zakon. 

"Donijeli su antidemokratsku odluku koja je prekršila zakon i normalno ponašanje u bilo kojoj demokratskoj zemlji", rekao je Rahoj, prenosi El Pais. 

Rahoj je poručio da specijalna ovlašćenja ne znače oduzimanje sloboda Kataloncima, već njihovu zaštitu. Španski premijer je kazao da su mjere koje je Senatu predložila njegova vlada jedini izlaz iz aktuelne krize. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније