Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

28. 10. 2017. 13:08   >>  14:39 2

LSV SAOPŠTILA

Ponašanje Nikolića skandalozno

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da obavijesti javnost da li je sa partnerima iz Rusije razgovarao o "nedopustivo niskom iznosu rudne rente koju Gaspromnjeft plaća u Srbiji".


"Umjesto zakonom propisanih sedam odsto, po međudržavnom sporazumu, partneru iz Rusije omogućeno je da rudnu rentu plaća svega tri procenta, što je daleko manje od evropskog prosjeka koji iznosi od deset do 12 odsto, a u Rusiji oko 20 odsto", saopštila je LSV.

Stranka je ocijenila i da je nedopustivo "Nikolićevo ćutanje" o činjenici da NIS, koji je u većinskom vlasništvu ruskog Gaspromnjefta, godinama nije plaćao taksu za proizvodnju i uvoz maziva.

LSV je upozorila da je zbog neplaćanja te takse država Srbija oštećena sa 1,5 miliona eura godišnje ili više od devet miliona eura od 2010. godine do danas.

"Ovakvo ponašanje bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića je, blago rečeno, skandalozno i nedopustivo. Tražimo hitne odgovore na ova pitanja, a ako ih ne bude nadamo se da će Vlada Srbije reagovati i smijeniti Nikolića sa pozicije predsjednika Savjeta za saradnju sa Rusijom i Kinom", piše u saopštenju.

LSV je dodala da je Nikolić već pet mjeseci na funkciji predsjednika Savjeta za saradnju sa Rusijom i Kinom, i postavila pitanje "koji su rezultati postignuti u prvih 150 dana rada Savjeta".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније