Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 11. 2017. 13:26   >>  12:57

POJAS GAZE

U izraelskom bombardovanju 12 poginulih

Broj poginulih Palestinaca u izraelskom bombardovanju tunela u pojasu Gaze popeo se na 12, saopštila je danas organizacija Islamski džihad pošto je nađeno još pet tijela.

  

 

 

U ponedjeljak je objavljeno da je poginulo sedam ljudi, a 11 ranjeno, a danas su oni za koje se mislilo da su se zaglavili u tunelu, proglašeni mrtvim.Dva ubijena su iz vojnog krila Hamasa, a ostali su bili članovi Islamskog džihada.

Otkako je uništen tunel do izraelske teritorije, Izrael je onemogućio Palestinskoj civilnoj odbrani da dođe do njega i traži one koji su možda preživjeli napad.

Međunarodni komitet Crvenog krsta je tražio od jevrejske države da dozvoli pristup, ali je Izrael to uslovio razmjenom izraelskih građana zatočenih u Gazi i tijela dva vojnika koje drži Hamas.

Aprila 2016. godine izraelska vojska je uništila sličan tunel koji je takođe imao otvor na izraelskoj teritoriji. To je bio prvi takav slučaj od rata 2014. godine koji je trajao 50 dana s ciljem da se zaustavi raketiranje izraelske teritorije i da se unište tuneli prokopani za napade na Izraelce.

U ratu je poginula 2.251 osoba u Gazi, uključujući 551 dijete, po podacima UN, dok je na izraelskoj strani poginulo 74 ljudi, uključujući 68 vojnika. Krajem prošle godine objavljeni su rezultati unutrašnje istrage izraelske vojske koja je pokazala da Izrael nije bio spreman na prijetnju koju predstavljaju tuneli Hamasa.

U tom ratu uništeno je više od 30 tunela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније