Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 07. 2013. 08:43   >>  08:42

OPORAVAK

U Americi više zaposlenih

Američki poslodavci su u julu neto otvorili 195 hiljada novih radnih mjesta, saopšteno je iz Vlade u Vašingtonu, čiji podaci odražavaju blago ubrzavanje zapošljavanja u najvećoj svjetskoj ekonomiji.

Tempo zapošljavanja blizu je prosjeka u proteklih 12 mjeseci koji iznosi 182 hiljada novih radnih mjesta mjesečno. Stopa nezaposlenosti ostala je u prošlom mjesecu nepromijenjena u odnosu na maj i iznosila je 7,6 odsto, prenosi Biznis.ba.

Ministarstvo rada ujedno je revidiralo podatke za april i maj, koji ukupno pokazuju 70 hiljada više radnih mjesta nego što se dosad procjenjivalo.

Ukupno je u privatnom sektoru u julu otvoreno 202 hiljade novih radnih mjesta dok ih je u javnom sektoru neto zatvoreno sedam hiljada.

Najviše se zapošljavalo u ugostiteljskom i turističkom i u sektoru poslovnih i profesionalnih usluga, maloprodaje i zdravstvenog osiguranja.

Bez posla je u julu bilo 11,8 miliona Amerikanaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније