Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 07. 2013. 10:38   >>  10:39

KOSTARIKA

Slučajno legalizovali istopolne brakove

Predsjednica Kostarike Laura Činčilja je potpisala zakon koji se odnosi na mlade, a uređuje rad socijalnih službi i propise o sklapanju braka, ali članovi konzervativne većine u Kongresu nijesu primijetili da je u konačnoj verziji tog zakona izmijenjena ranija odredba prema kojoj je brak zajednica između muškarca i žene.

Nakon što su shvatili da su izglasali prijedlog zakona koji "garantuje socijalna prava i koristi civilne zajednice, bez diskriminacije", članovi Kongresa su od Činčilje zatražili da uloži veto na novi zakon, ali je ona to odbila.

Kongresmen iz redova konzervativne Hrišćanske stranke za obnovu, Husto Orosko, izjavio je da će on i drugi desno orijentisani članovi Kongresa uložiti zvaničnu žalbu na zakon.

"Taj zakon se protivi porodičnom pravu i Ustavu Kostarike", istakao je on.

Amandman na zakon je predložio lijevo orijentisani član Kongresa Hose Viljalta, koji je rekao da je on usvojen jednoglasno i dodao:

"Problem je u tome što neki članovi Kongresa ne čitaju zakone o kojima se glasa", poručio je Viljalta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније